Hemkänsla

En bra webbshop för heminredning

På samma sätt som om du besöker en fysisk butik för att titta på heminredning. En webbutik måste framförallt vara användarvänlig. Det är inte bara du som webbshopsägare som skall förstå din webbsida – det är i första hand användarna som smärtfritt och enkelt skall kunna navigera sig fram i butiken. Dessutom måste butiken se snygg och prydlig ut i alla led. Kategorier och produkter skall på ett vackert sätt framhävas i en logisk navigeringsmiljö. För alla dessa krävs också adekvat och välskrivet innehåll.

Alla dessa bitar måste vara på plats för att du skall kunna vinna trovärdigheten hos dina potentiella kunder. Har du inte bra webbplats för dina heminredningsprodukter kommer du helt enkelt inte sälja speciellt bra.

Kan man bygga allt själv?

Visst går det att bygga en egen webbshop. Det finns flera webbplattformar som levererar en hel contentlösning om du vill skapa en webbutik. Några av de mest förekommande är

  • Magento
  • Prestashop
  • OpenCart

För dessa finns också löpande support via deras forum. Även generella e-handelsforum kan vara väldigt behjälpliga om man ställer tekniska frågor rakt ut.

Det finns också sajter som erbjuder färdiga webbshoppar. Söker du på ”starta webbshop” i Google kommer du omedelbart att få upp alternativ som erbjuder kundanpassade ”ready-to-go-siter”. Detta är förstås det billigaste, snabbaste och enklaste alternativet att ta till. Frågan är bara hur enkla de är att skräddarsy för just ditt behov. Det går alltid att höra sig för och kanske hittar du en lösning som passar just ditt ändamål.

Anlita en byrå

Att anlita en webbyrå för att bygga en webbshop är ingen dum idé. Lösningen är förstås den dyraste i kronor och ören sett, däremot så vet du att resultatet med största sannolikhet blir riktigt bra när shoppen är klar. Det gäller förstås att välja rätt byrå, varför du måste se dig om titta efter de webbföretag som faktiskt har både erfarenhet och referenser inom e-butiker. Allra helst skall de ha byggt något inom segmentet heminredning.

Lämna ett svar