Sängar kan förändra din vardag

De flesta utav oss tillbringar ca 25% av vår tid sovandes i en säng. Med det sagt så borde fler lägga en större eftertanke i val utav säng utifrån hälsa och sömn.

Problemet som det ser ut på sängmarknaden idag är att vi inte har en tydlighet för vad det är vi betalar för när det gäller en säng. Hur kan en Ikea säng kosta mindre en än Hästen säng och ändå få ett bättre betyg i tester?

Uttrycket att ”du får det du betalar för” kan starkt ifrågasättas eftersom pris inte går i linje med de olika årliga tester som konsumentverket utför. Ikea brukar ligga i topp på många utav dessa årliga tester utan att ligga i de högre prisklasserna för de sängar de säljer.
Oavsett som man väljer en ”dyr” eller en annan säng så är det viktigt att välja en säng som passar en som individ och ålder. Tydliga tester visar att genom att välja rätt säng så sover du bättre, mår bättre och i förlängningen lever ett friskare liv.

Sängmöbler förhöjer upplevelsen

Givetvis så är alla de leverantörer av sängar medvetna om att priset varierar något enormt och fokuserar därför på olika kundsegment. Bl.a så kan man se att många sängleverantörer erbjuder sängmöbler för att ge en design känsla till kunderna och för att kunna motivera en högre prisbild. Givetvis så finns det många fler upplägg på detta koncept.