Hem

Marknadsföring av heminredning

Att marknadsföring av heminredning och design flyttat bort från sin fysiska plats i butikerna till det virtuella hemvistet, alltså Internet, är ingen nyhet. Vi tyckte därför det var dags att skapa en guide för alla butiksägare om vilka marknadsföringsverktyg som kan vara viktiga för att du och din virtuella heminredningsbutik skall kunna synas mer på nätet.

Vi har erfarenhet av både heminredning och internetmarknadsföring och kände vi att det var på tiden att nå ut bredare med vårt budskap via en nätplats – och därför gick vi till verket!

Detta hittar du på attraction.se

  • Hur man bygger en hållbar webbutik för heminredning och design

heminredning på internetUtan att vara alltför tekniska av oss skall vi försöka berätta mer om hur man kan gå till väga när man planerar och bygger en webbshop som innehåller produkter för heminredning/design. Det finns väldigt mycket man kan göra på egen hand och det går till och med att köpa nyckelfärdiga webbshoppar där man snabbt kan komma igång med verksamhet och försäljning. Det går förstås också att anlita en webbyrå för jobbet. Och sjävfallet kan det kosta något mer. Vi skall försöka vrida och vända på vad som kan vara bäst för just din verksamhet.

  • Hur man marknadsför en webbutik

Det beror lite på hur stora planer man har och inom vilken nisch man befinner sig inom. Vi kommer titta närmare på de vanligaste – och starkaste – metoderna för Internetmarknadsföring. Bland annat är det viktigt att arbeta med sökmotorerna, såväl de organiska söken som betalda annonser och så kallad remarketing. Google är för närvarande den i särklass största sökmotorn. Det är på den man vill synas som företag. Även sociala medier är viktiga – åtminstone för att skapa en röst för varumärket och för att visa omvärlden att man faktiskt existerar. Vi kommer att titta närmare på några sociala kanaler, bland dem Facebook och LinkedIn.

  • Betalningslösningar och säkerhet

En viktig bit inom e-handel – oavsett vad man säljer för produkt – är betalningar och säkerhet. Numera finns det kvalitetsmärkningar för e-handlare som kvalitetssäkrar att en e-handelsplats är trygg för konsumenten. Sverige ligger faktiskt bra till internationellt när det gäller e-handel. Du kan som konsument idag i allra högsta grad vara säker på att tredjepartsuppgifter inte läcker ut idag när du handlar. Detta bådar onekligen gått för dig och din butik eftersom både köpkraften och självförtroendet att handla via nätet aldrig vara starkare.

  • Utvecklingen för heminredning på nätet

Bra marknadsdata är alltid viktigt att ha med sig om man är ny med en verksamhet på nätet. E-handelsbarometern är en bra måttstock på hur klimatet ser ut för e-handlare idag. Här kan man få mer detaljerad data för hur till exempel segmentet heminredning ser ut idag online.

En tanke på “Hem

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Kommentarer är stängda.